Inlägg
MAIF sjua i Kraftmätningsfinalen
MAIFs 15 årslag som kvalificerat sig till finalen av den rikstäckande Lag tävlingen för 15års klass Kraftmätningen, som avgjordes under helgen i Täby gjorde en mycket stark insats och slutade till slut efter mycket dramatik på en sjunde plats av de 20 inkvalade lagen.

Kraftmätningen är alltså en lagtävling där man får räkna sina tre bästa i varje gren.

MAIF tjejerna öppnade väldigt starkt i första grenen som var kula och Malva Axén tog den individuellt bästa placeringen med en fjärdeplats på fina 11,84, Ida Kindbom 14e på 9,97 och Svea Eklundh 15e på 9,69, sedan följde 80m häck där vann Emma Hjelm sitt heat på nya personbästat 12,74 och de två övriga som tog paäng i grenen var Malva Axén 13,38 och Svea Eklundh 13,93 och det fortsatte bra i tredje grenen som var höjdhopp där Emma Hjelm hoppade årsbästa 1,53 och Ida Kindbom och Svea Eklundh 1,49 och MAIF laget övernattade faktiskt på bronsplats efter första dagen.

Andra dagen började också strålande med längdhopp, här hoppade både Nova Fogelkvist och Emma Hjelm personbästa med 5,09 respektive 4,84 och tredje tjej Malva Axén 4,63 och MAIF tjejerna låg fortfarande kvar som trea.

Sedan kom en gren som på förhand kanske var den mest kritiska och som blev väldigt dramatisk och satte lite smolk i glädjebägaren nämligen spjutkastningen. Här fick Malva Axén alla sina kast underkända för felaktiga nerslag och Nora Malmgren två av sina kast, detta upprörde MAIF ledningen väldigt då flera andra kastare i tidigare grupper hade fått sina kast godkända med sämre nerslag !! Det lämnades in protest, men man krävde filmbevis så protesten avslogs och MAIF tjejerna tappade väldigt många poäng, till slut blev det Ida Kindbom 24,97 och Nora Malmgren som gjorde ett säkerhetskast på 23,42, avslutningsvis på 800m så fick Tilde Adolfsson springa i A heatet men hade en tung dag och kom sist där med 2,34, Matilda Martini sprang in som trea i B Heatet på 2,39 och Svea Eklundh som vann C Heatet överlägset på 2,42.

Det betydde alltså en slutlig sjundeplats för MAIF tjejerna, som gjorde en fantastisk insats och då ska man ha i åtanke att alla utom en av tjejerna kan vara med även nästa år ! Segrade gjorde till slut Klippan före Uppsala och Hässelby.

Motala AIF Friidrottsklubb
Supporter, Motala AIF Friidrottsklubb
2019-09-06 | 12:34
Kommentera
0 Kommentarer
loading...