Inlägg
Medlemsberättelse
Här berättar Ken, Kjell och Mona om hur vi firar jul och nyår på fontänhuset och vad det betyder för dem.

Medlemsberättelse

 

Nyårsbordet här på fontänhuset var mycket utsökt. Vi var ett litet gäng som slevade i oss godsakerna som fanns att tillstå. Det var en god soppa till förrätt som heter Créme Vichyssoise med räkor och huvudrätten bestod av baconinlindad fläskytterfilé med hasselbackspotatis. Efterrätten var päronhalvor med after eight i ugnen. Klassisk gammal 80-tals efterrätt.

Att det är öppet på de faktiska högtidsdagarna så som t.ex julafton och nyårsafton är mycket viktiga för oss medlemmar. Man ställer sig inte ensam hemma och gör julmat åt sig själv och då är vikten av ett klassiskt julbord på fontänhuset mycket stor.

På fontänhuset hjälps vi alla åt som ska vara med och fira med all julmat som vi lagar från grunden. Känslan av att få klä sig fin och vara en del av den här familjära gemenskapen är svår att hitta ord för men den är betydelsefull. Likaså att vi gör det här tillsammans och att man slipper sitta själv i sin ensamhet under såna storhelger då man kan känna sig ”extra” ensam och en känslig tid. Alla storhelger är ju lika viktiga. Även de små helgerna är viktiga så de helger vi har söndagsöppet är mycket värdefulla de med.

 

Fontänhuset för många av oss är en livlina, ett ställe där man får vara sig själv utan att någon dömer dig och man blir respekterad och accepterad för den man är.

 

Av; Kjell, Mona och Ken.

Kommentera
0 Kommentarer
loading...