Det bästa från trakten
Upphovsrätt: ICA maxi Stormarknad Motala
Inlägg
Det bästa från trakten
Nu har det blivit lättare att hitta all lokalproducerad mat som säljs på ICA Maxi i Motala. Håll ögonen öppna efter den nya märkningen ”Det bästa från trakten”.

Många vill handla lokalt och ICA Maxi i Motala har länge haft en lång rad produkter från lokala leverantörer på hyllorna. Potatis från Stubbetorp, tomater från Varv, honung från Motala och senap från Vadstena är bara några exempel. Och för att hjälpa kunderna att hitta den lokala maten lanseras nu märkningen ”Det bästa från trakten”.

– Kunderna gillar det lokalt producerade. Vi får ofta frågor var varorna kommer från. Med den här märkningen vill vi göra det lättare att hitta varorna, berättar butikschef Annette Linder.

Sammanlagt har ICA Maxi i Motala drygt 200 varor från ett 30-tal lokala leverantörer.

– Vi vill minska avståndet mellan våra lokala producenter och våra kunder för att gynna vårt fantastiska svenska lantbruk och lokala matskapare. Och vi hoppas få in ännu fler lokala produkter. Det finns säkert många producenter vi inte har fått kontakt med och vi är beredda att pröva fler, fortsätter Annette.

Det lokalproducerade kommer att lyftas fram på fler sätt än bara genom skyltning i butiken.

– Under året planerar vi ytterligare aktiviteter i butiken. Det kan bli provsmakningar, kunddagar med inriktning mot det lokala och kanske en skördefest till hösten. Men vi vill också fördjupa dialogen och kunskapen bland våra anställda om det som produceras lokalt med att göra gårdsbesök.

Bakom Maxi-butikernas satsning på lokal mat, eller Det bästa från trakten, står också Lantbrukarnas riksförbund, LRF. Regionordföranden för LRF i Östergötland, Peter Borring, gillar satsningen:

– Allt fler konsumenter nöjer sig inte bara med svenskt ursprung, de vill också ha en regional och lokal identitet på maten, säger han. Så det här är en viktig satsning för både Maxibutikerna och för oss lantbrukare.

Kommentera
0 Kommentarer
loading...