Uppsala Indoor Games 2019
Upphovsrätt: Pär Åhlund
bild
Uppsala Indoor Games 2019

Uppsala Indoor Games är en tävling som växer. Årets tävling hölls i helgen 4-6 januari och jämfört med när tävlingen arrangerades förra året har antalet anmälda ökat med över hundra deltagare. Till årets tävlingshelg hade strax över 820 deltagare anmält sig och man räknade med totalt 2245 starter.

För Bålsta IK var det både årets första tävling men även upptakt för inomhussäsongen för många av de aktiva. Till denna tävling var ett startfält med 19 ungdomar och 2 seniorer anmälda vilket gav representation från flickor/pojkar 11 år genom tonårsklasserna upp till seniorklass.

Med över 800 startande var startfälten givetvis synnerligen utmanande. 60 meter för flickor 15 samlade som exempel 56 startande.

Mätt i medaljer resulterade helgen i tre medaljer alla tilldelade familjen Nilsson. På ungdomssidan tilldelades bröderna Ivan och Axel varsin medalj i stavhopp. Ivan hade ett otroligt flyt i sin hoppning och lyckades svinga sig över 1,90 meter vilket placerade honom på en förstaplats i klassen P11. Storebror Axel nådde något högre och lyckades nå upp och över ribban när den låg på 3 meter med sitt bästa stavhopp och säkrade därmed en bronspeng med endast en snöplig rivning på en tidigare höjd som skilde från en delad silverplats. Sista medaljen togs av mamma Kristina i 200m för klassen Kvinnor.

Då friidrott som individuell tävlingsform är väldigt svår i ungdomsåren där du kan möta motståndare som är huvudet längre och mer storväxta men lika gamla måste man hålla huvudet högt och se sin egen utveckling. Och utveckling har klubben visat under helgens tävlande. Bland de yngre tävlande som inte specialiserat sig på specifika grenar har personliga rekord satts inom merparten av grenarna de startat i. Främst av alla att tänja sina egna gränser var Max Wiman som avslutade helgen med hela 7 nya personbästa. På tjejsidan så lyckades Evelina Lång väldigt bra med en samling om 5 nya rekord. Sammantaget har åtminstone 40 nya personliga rekord satts under helgens tävlande vilket lovar gott inför den fortsatta inomhussäsongen. Det är inte bara guld som glimmar, även glädjen i de tävlandes ögon skiner stark när de når sina mål och ser sin egen utveckling.

Kommentera
0 Kommentarer
loading...