video
DM Uppland 2020

Även om snön inte viner runt knutarna och kvicksilvret håller sig en bra bit under nollan som det borde göra så finns det andra saker som faktiskt håller sig till rutinerna. Inomhus-DM har under helgen arrangerats i IFU arena i Uppsala för regionens klubbar och atleter.

Tävlingar som vänder sig till både stor som liten och där pojkar och flickor i åldrarna från 11 år upp till gubbar och tanter på 60+ tävlar fysiskt sida vid sida om än i olika klasser.

Bålsta IK hade under helgen samlat en stor skara av klubbens atleter i olika åldrar. Från det yngsta team 09 upp till veteranteamet.

Att Bålsta saknar en egen hall för vintertida träning är synd och ingen fördel i konkurrensen med andra klubbar, men nu efter ett antal vintertävlingar börjar resultaten att trilla in.

Från team ungdom har 8 st ungdomar deltagit i helgens tävlande. Och med den konkurrens som bjöds från de övriga klubbarna så får helgens två medaljer ses som en framgång. Hannes Erlingsson klev in på 2.10, gled över 230, 240 för att slutligen stanna på 250 cm och en tredjeplats i P15 stav. Högst på pallen hamnade teamkamraten Axel Nilsson som kallt väntade in att alla andra skulle riva ut sig. Sedan klev han in i tävlingen och satte 3-metershöjden och därmed säkrade segern i P15 stav. Under helgen har även två nya klubbrekord satts av teamet. Leona Widell bättrade klubbrekordet i F15 vikt som numera skriv till 9.82. Även Hampus Gull-Åhlund har putsat på sitt tidigare klubbrekord i 400 meter och nytt rekord för P17 är 63,95. Att det händer mycket med teamets utveckling just nu ser man vid en summering av helgens nya personliga rekord där de flesta i teamet satte ett eller flera rekord under helgen.

Team äldre hade två tjejer på plats i form av Linnea Westerberg som lyckades att ta ett silver i F19 vikt efter en stabil serie om 4 kast. Värt att notera att samtliga av dessa kast var längre än hennes tidigare personliga rekord. Längs av alla kom vikten i kast två vilket innebar en rejäl ökning från det tidigare rekordet på 12,92 meter till dagens 13,78 meter. Tyra Johansson startade i lite olika klasser under helgen. I 60m så startade hon i F19 klassen i ett oerhört dramatiskt lopp där samtliga deltagare kom i mål med endast 6 tiondelars skillnad. Mellan ettan och tvåan så skilde endast en hundradel och det är då extra glädjande att i den tuffa kampen så var det Tyra som med en hårsmån knep guldet. Under söndagen så lyckade Tyra även att ta en andra medalj i form av ett brons i F19 längd.

I de yngre teamen så vart det en dubbel till Bålsta i P13 stav där Ivan Nilsson erövrade guldet och Max Wiman bronset. Förutom guldet i stav så lyckades Ivan även med att ta ett brons i P13 kula. Till klubbens ”höjdare” sällade sig även Carl Ridderstråle som med ett hopp på 124 tog brons i P12 höjd

Kommentera
0 Kommentarer
loading...